Η γνώση μας για το χοιρινό κρέας

ΜΑΣΑΤΙ όλα στα κάρβουνα Written by  ΜΑΣΑΤΙ όλα στα κάρβουνα

(3 votes)
Ολόφρεσκες χοιρινές μπριζολίτσες Ολόφρεσκες χοιρινές μπριζολίτσες Featured

Βασική διατροφική πηγή του ανθρώπου, το κρέας προσφέρει στον οργανισμό μας την καλύτερη ποιότητα πρωτεΐνης από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο και μάλιστα σε έναν τέτοιο συνδυασμό με άλλα στοιχεία ώστε να επιτυγχάνεται ο μέγιστος βαθμός απορρόφησής της από τον οργανισμό.

Την αξία της πρωτεΐνης δεν χρειάζεται να την αναπτύξει κανείς αναλυτικά, αρκεί να σημειώσουμε ότι είναι σημαντικότατος παράγοντας στη δημιουργία αλλά και στη λειτουργία των μηχανισμών του δέρματος, των νεύρων, των μυών, των ορμονών. Εξίσου σοβαρός είναι ο ρόλος της στο μεταβολισμό.

Για να δουλέψουν όλα αυτά στην εντέλεια, ο οργανισμός χρειάζεται τουλάχιστον 2 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους, που σημαίνει ότι αν, για παράδειγμα ζυγίζουμε 60 κιλά, θα πρέπει να προσλαμβάνουμε περίπου 120 γρ. πρωτεΐνης.

Ο πλέον δημοφιλής τρόπος ψησίματος, στην Ελλάδα, είναι τα κάρβουνα. Μέθοδος κατά την οποία το κρέας ψήνεται από την έντονη εκπομπή θερμότητας. Στα κάρβουνα ψήνονται οι μπριζόλες και το φιλέτο. Οι χρόνοι ψησίματος είναι πολύ σύντομοι και για το λόγο αυτό επιλέγονται μικρά κομμάτια κρέατος ή λεπτές φέτες, σχετικά λιπαρές. Το κρέας που έχει ψηθεί στα κάρβουνα συγκρατεί τους χυμούς στο εσωτερικό του και είναι πολύ νόστιμο. Για μια απόλαυση χωρίς όρια, συνοδέψτε το ψητό με μία δροσιστική, παγωμένη μπύρα!