Η γνώση μας για το χοιρινό κρέας

ΜΑΣΑΤΙ όλα στα κάρβουνα by

Βασική διατροφική πηγή του ανθρώπου, το κρέας προσφέρει στον οργανισμό μας την καλύτερη ποιότητα πρωτεΐνης από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο και μάλιστα σε έναν τέτοιο συνδυασμό με άλλα στοιχεία ώστε να επιτυγχάνεται ο μέγιστος βαθμός απορρόφησής της από τον οργανισμό.

Πώς να μαρινάρετε και να ψήσετε το φιλέτο;

ΜΑΣΑΤΙ όλα στα κάρβουνα by

Για ένα γευστικό κρέας ή ψάρι, επιβάλλεται η καλή πρώτη ύλη και μια ωραία μαρινάδα, ένα μείγμα υλικών, δηλαδή, μέσα στο οποίο θα τα τοποθετήσεις από λίγα λεπτά μέχρι μια μέρα. Τα κάνει πιο τρυφερά, καθώς διασπά τους ανθεκτικούς ιστούς τους, αφαιρεί τυχόν μυρωδιά –από το αρνί για παράδειγμα– και τους δίνει ιδιαίτερη γεύση.

Το κοτοπουλάκι

ΜΑΣΑΤΙ όλα στα κάρβουνα by

Η όρνιθα, ή κοινώς κότα, (αρσενικός: πετεινός ή κόκκορας, ουδέτερο το κοτόπουλο) είναι ένα εξημερωμένο πτηνό. Είναι ένα από τα πιο κοινά και διαδεδομένα οικόσιτα ζώα, αφού υπολογίζεται ότι το 2003 υπήρχαν γύρω στα 24 δισεκατομμύρια εκπρόσωποι του είδους. Δηλαδή υπάρχουν περισσότερες κότες στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο πουλί, ή και από τους ανθρώπους.

Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα

masati by

Η ελληνική παραδοσιακή διατροφή χαρακτηρίζεται από την απλή παρασκευή εύγευστων φαγητών από τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα και διαμόρφωσαν τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι βασίζεται στο τρίπτυχο: Ποικιλία – Μέτρο – Ισορροπία.

Subscribe to this RSS feed